2020. január 15., szerda

Szentjánoskenyérfa 20 DB MAG ALLERGIAMENTES CSOKOLÁDÉ KÉSZÍTHETŐ TERMÉSÉBŐL! - Jelenlegi ára: 650 Ft

Szentjánoskenyérfa
(Ceratonia siliqua)
Termését igen értékes, emberi fogyasztásra alkalmas eledelnek tartották, és tartják a mai napig. A legenda szerint Keresztelő Szent János ennek a fának a tápláló, szárított termését ette sivatagi bolyongásai során. A sötétbarna színű és kissé édeskés ízű karobport a fa hüvelytermésében található magok szárítása és őrlése révén állítják elő.
A karobpor a kakaóval ellentétben nem tartalmaz teobromint, amely egy, a koffeinhez hasonlóan serkentő hatású alkaloid, s amely előkelő helyet foglal el az allergiát és asztmát okozó élelmiszerek listáján. A karob emellett glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátriumszegény.  A karobot így nyugodtan fogyaszthatják gyermekek, várandós és szoptató anyukák, idősek, lisztérzékenyek, tejcukorra és kakaóra érzékenyek, csontritkulásban, szív- és keringési betegségekben szenvedők, valamint köszvényes betegek is.  
 
Érdemes tehát a hagyományos csoki helyett karobporból készült csokit fogyasztani, mert a karob alapú készítményeknek mindezidáig semmilyen káros vagy mérgező hatása nem ismert. Sőt, a karob köztudottan antioxidáns hatású, védi a beleket az izgató anyagoktól, emellett gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és élelmi rostokban.
A karobot a kakaó és a csokoládé helyettesítésére használja a reformélelmiszer-ipar, készül belőle „ hamis” csokoládé, csokiízű torták és egyéb édességek – szinte bármi, aminek a receptje kakaóport vagy csokoládét tartalmaz.
A szentjánoskenyeret az élelmiszeriparban, állatok takarmányaként,  kozmetikában és papírgyártásban egyaránt felhasználják. Héjának őrleményéből erjesztett italokat, kávépótszert készítenek. Igen pontos súlyú magvaival egykor gyémántot és aranyat is mértek (1 mag ~ 1 karát)
Szentjános kenyérfa hazánkban könnyedén termszthető, savas közeget kedvelő fa.
Teljes mértékben fagytűrő, termése fegyasztható!
Dézsában is nevelhető!
Jó licitálást, kérem tekintse meg többi futó termékünket is, több termék vásárlása esetén csak egyszeri postaköltséget számolunk fel, amit értelemszerűen egy levélben postázunk Önnek!

Jelenlegi ára: 650 Ft
Az aukció vége: 2020-02-05 00:57 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése