2020. február 17., hétfő

Kínai fűszercserje - Calycanthus chinensis - Illatos levelű, télálló szépség. 3 db mag! - Jelenlegi ára: 450 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Calycanthus chinensis – Kínai fűszercserje, kínai édesbokor
3 db mag!
Kelet-Kínában őshonos, legfeljebb 2, 5-3 méter magasra növő lombhullató ritkaság. Aromás illatú, 5-15 centiméter hosszúságú fényes zöld levelei ősszel sárgára színeződnek. Áprilistól júniusig hozza nagy, 7-8 centiméter átmérőjű kaméliához hasonló virágait a hajtások végén. A karolinai fűszercserjével ellentétben, virágainak nincsen illata.
Kedveli a félárnyékos helyet és az üde, tápanyagban gazdag savanyú talajokat. A meszes talajokat nem bírja. Közepesnél egy kicsivel magasabb vízigényű. Egyes szakirodalmi adatok alapján, a jól begyökeresedett növények mínusz 20-23 fokig bírják a telet, más források „ csak” mínusz 18 fokig határozzák meg a fagytűrését, de ha csak az utóbbi igaz, abban az esetben is, Magyarországon érdemes próbálkozni vele. A téli fagyos szelektől védett helyen, nem fagyzugban biztonsággal átteleltethető.
A magokat vetés előtt érdemes hideghatásnak kitenni, ez elősegíti és gyorsítja a csírázást. Először vízben áztassuk egy napig. Ezután nedves homokkal összekeverve egy nylonzacskóban tegyük hűtőszekrénybe (nem fagyasztóba) 2-3 hónapra. Ezután vetjük el kb. fél centiméter mélyre, termőföld és homok keverékébe. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 20-22 fok körül van, a magok csírázási ideje 2-5 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2020-03-08 21:11 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése