2021. július 27., kedd

Nashi, a japán körte........Pyrus pyrifolia............../2mag/...ÚJDONSÁG!.....NÖV.-202 - Jelenlegi ára: 499 Ft


 
"Pyrus pyrifolia"  
 
Megosztó íz, maximális termés
A sárgás vagy borostyán színű héjú gyümölcs húsa hófehér, közepesen édes, illatos. Ízéről megoszlanak a vélemények: van, akit ananászra, másokat sárgadinnyére emlékeztet. A gyümölcsök tömege eredeti élőhelyükön akár 400 g is lehet, hazánkban ennél kisebbre, 150-250 grammosra nőnek. A teljes érés előtt leszüretelve hűtőházban akár februárig, házikertben decemberig tárolható, de akár a -20 ° C tárolást is kibírja a gyümölcs.
Mint a körték általában, a nashi is akkor hoz maximális termést, ha kellően nedves a talaj körülötte, és elegendő közvetlen napfény éri. Lehetőség szerint enyhén savas vagy semleges kémhatású, agyagos, meszes, vagy homokos talajba ültessük. A kötött, nehéz, pangó vizes talajokban nem fejlődik jól, ezért laza talajba telepítsük. Fája két méter magasra nő, bőtermő. Már a második évtől szüretelhető, fiatal fák azonban nem bírják a téli fagyokat, így tanácsos védett helyre tanácsos ültetni őket. A fiatal fácska rendszeres metszést igényel, hogy kialakuljon a kívánt korona.
A japán körte nem hasonlít az Európában honos Pyrus communisra. Kerekded, sárgás, almára hasonlító formájú. Húsa lédús, emiatt szomjoltásra használják leginkább, süteményekbe, lekvárnak nem alkalmas, azonban főzéskor, sütéskor, marináláskor használják természetes édesítőként, illetve salátába is. Száz gramm gyümölcs 42 kalóriát tartalmaz. Fája tűri a fagyot, a laza talajt kedveli
EGY KIS SEGÍTSÉG BEMUTATÓVAL:
 1 ADAG 2 MAGOT TARTALMAZ!
A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
               A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!


Jelenlegi ára: 499 Ft
Az aukció vége: 2021-07-28 09:52 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése