2021. november 27., szombat

2000 Forint - Millennium - Aranyszálas Millenniumi 2000Ft UNC - Jelenlegi ára: 4 500 Ft

2000 Forint - Millennium - Emlékbankjegy / UNC
Aranyszálas Millenniumi 2000Ft-os Bankjegy - Díszcsomagolásban
Nálam legálisan vásárolhat, az adásvételről nyugtát kap, vagy akár számlát is kérhet!
A bankjegy kiváló állapotú ( UNC tartásfok )
Évjárat: 2000
Névérték: 2000 Ft
Kibocsátás dátuma: 2000 augusztus 20.
Jelenleg is hivatalos fizetőeszköznek számít.
(bár nem valószínű hogy bárkinek is eszébe jutna ezzel fizetni a boltban)
Előoldalon: A szent korona
Hátoldalon: Benczúr Gyula: Vajk megkeresztelése
Csomagolás: Eredeti, bontatlan MNB díszcsomagolás
" 2000 A MAGYAR MILLENNIUM ÉVE
Közös tisztelgésünk tanúja az új bankjegy. Főhajtás elődeink, őseink előtt. Ezer év közös múltjára emlékeztet. A teremtő akaratra, mely ma is élő, önálló államot alapított pontosan ezer évvel ezelőtt a Kárpát-medencében. A honfoglalás betetőzéseként Szent István népe csatlakozott az európai államok sorához. Ez a nép elfogadta - mert magáévá tette - a gondolatot: csak egy erős, önálló állam őrzi meg a magyarságot a népek tengerében. Erejét hittel és tudással vértezte fel. Úgy védte meg a hazát - és tudjuk, sokszor másokat is - a keletről jött viharok elől. A Magyar Millennium, az ezeréves államiság ünnepén büszkén vallhatjuk: elődeink munkája nem volt hiábavaló. Példájuk nyomán készülünk átlépni a magyar állam életének új korszakába, következő ezer évébe. A ránk hagyott kincseket, nyelvünket, kultúránkat megőrizzük és - miként történelmünk egyik legfőbb jelképét, a Szent Koronát - átadjuk majd a jövő századoknak.
A bankjegy, az állam pénze sokféle jelentést hordoz. Megtestesíti függetlenségünket, benne mérjük elvégzett munkánkat, hordozza nagy eleink, közös múltunk képeit. A magyar bankjegysorozat e különleges címletén ezért ábrázoljuk a Szent Koronát, amely az állami főhatalmat, az alkotmányosságot, a jogrendet jelképezi sok százada már. Királyaink a Szent Korona alatt tettek esküt az ország törvényeinek megtartására. Miként a törvény, akként a hit tartotta össze az elmúlt évezredet. Géza fejedelem Vajk fiának a keresztségben az István nevet adta. A Benczúr Gyula festménye nyomán készült metszet erre a sorsfordító pillanatra emeli tekintetünket, a kétezer éves kereszténységre és Szent Istvánra, Magyarország első királyára.
A Magyar Nemzeti Bank ekként tiszteleg az államalapítás ezredik évfordulóján, és bocsátja útjára a 2000 forintos emlékbankjegyet. Hirdesse sokáig eleink emlékezetét. "
(forrás: Magyar Nemzeti Bank - www. mnb. hu)
A fotó illusztráció, mivel a tényleges termék sorozatszáma a fotón láthatótól eltérhet. A készleten lévő legtöbb bankjegyem sorozatszáma "MM03237.. " és "MM01049.. " kezdetű, ezért az átadott darab sorozatszáma is nagy valószínűséggel így fog kezdődni, viszont az utolsó két számjegy az "zsákbamacska": ) Amennyiben a kedves vevő sorozatszám-érzékeny, kérem még licitálás ELŐTT tisztázzuk üzenetváltásban hogy az általa elképzelt sorszámot tudom e biztosítani.
Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzám bizalommal!
o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o
Szállítási és fizetési lehetőségek:
-- Alkalmanként előfordulhat, hogy a termék átvétele (ill. postázása) csak az aukciózárást követő 2-3 nap múlva lehetséges!
-- Postai úton: Fizetés ELŐRE UTALÁSSAL vagy RÓZSASZÍN CSEKKEN
Postázás lehetséges módjai: Ajánlott levél / Postacsomag (2kg fölött csak ez választható). Utánvét kizárva.
Szállítási költség: a mindenkori postai díjszabás alapján - további részletek az információs oldalamon (i+) találhatóak.
-- Személyes átvétel: BUDAPESTEN és FÓTON lehetséges a következő helyeken és időkben:
- Fóton, egy adott címen -- itt heti 2-3 napon vehető át (adott esetben a hétvégi átvétel sem kizárt)
- Bp., Örs Vezér Tere (Árkádban) -- itt heti 1 napon, egy adott időpontban (általában szerda este) vehető át
- Bp., Nyugati Pályaudvar (Westend) -- itt heti 1 napon, egy adott időpontban (általában szerda késő délután) vehető át
- Bp., Árpád híd Pesti oldal (J. Attila Színháznál) -- itt heti 1 napon, egy adott időpontban (általában szerda késő délután) vehető át


Jelenlegi ára: 4 500 Ft
Az aukció vége: 2021-11-28 01:56 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése